Emilia Romagne

Camping Rubicone ligt in de streek Emilia Romagna; een streek met veel toerisme, vooral aan de kuststrook van de Adriatische Zee. Deze streek heeft veel te bieden voor toeristen en is dan ook erg populair. Niet voor niets staat de regio bekend om haar rijke inwoners en wordt het vaak beschouwd als de beste plaats in Italië om te wonen.

Bijzondere keuken
Wanneer we over Emilia Romagna praten, dient de bijzondere keuken in deze streek ook direct ter sprake te komen. De keuken van deze streek staat namelijk bekend als een van de beste van het land. Onder andere de bekende Parma-ham en de Parmigiano-kaas vinden in deze streek hun oorsprong. U kunt in deze streek dan ook overal op een authentieke en heerlijke wijze genieten van het eten onder het genot van een van de heerlijke wijnen die de streek rijk is.

Hoewel andere regio’s in het land over veel meer cultuur beschikken, is er in Emilia Romagna ook nog meer dan genoeg cultuur te bezichtigen. In de regio kan men bijvoorbeeld archeologische opgravingen bezichtigen of oude Romeinse gebouwen die bewaard zijn gebleven, soms zelfs hele nederzettingen. Er is in ieder geval meer te bezichtigen dan de meeste mensen denken.

Uitgaansleven
Emillia Romagna heeft dus een prima keuken en heeft ook aardig wat culture bezienswaardigheden. De regio is echter het meest bekend om de kuststrook waar het toerisme de laatste jaren steeds meer opbloeit. De divers badplaatsen aan de Riviera Romagnola trekken jaarlijks duizenden toeristen, zowel jong als oud. Hier is dan ook alles te vinden wat een moderne badplaats dient te hebben: prachtige stranden, hippe discotheken en natuurlijk vaak ook goed weer. Rimini bijvoorbeeld is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de hotspots van jongeren tijdens de zomervakantie. Het uitgaansleven is in deze badplaatsen enorm uitgebreid en ook de recreatieve mogelijkheden zijn oneindig. Bovendien is het een waar paradijs voor watersporters.