Savignano sul Rubicone

Camping Rubicone bevindt zich in de kleine stad Savignano sul Rubicone. Het is natuurlijk handig om van tevoren het een en ander over deze stad te weten te komen, zodat u weet waar u aan toe bent. De stad is niet al te groot en richt zich voornamelijk op het toerisme. Toeristen zijn er dan ook in ruime mate aanwezig, dankzij de prachtige kustlijn.

Windsurfers en zeilers
Dankzij de zee is Savignano sul Rubicone een erg populaire kuststad geworden. Met name de watersporters komen graag naar het stadje toe. Er wordt bijvoorbeeld ontzettend veel aan windsurfen gedaan; surfers van over de hele wereld komen hier naar toe om hun favoriete sport te beoefenen. In de zomer worden er ook regelmatig wedstrijden gehouden. Ook wordt er vanuit deze stad veel gezeild en veel gedoken. Zeilen is een van de favorieten sporten van de toeristen die hier op vakantie komen en duiken is ontzettend populair vanwege de spanning. Er zijn dan ook ontzettend veel winkeltjes waar u kunt duiken of waar u duikapparatuur kunt huren. Let er natuurlijk wel op dat u dit veilig en met een gids doet. Ook kunt u in dit stadje natuurlijk terecht voor vissen en zwemmen; er zijn meerdere stranden en ook meerdere plaatsen om een hengeltje uit te gooien.

Het oude Romeinse Rijk
Naast de prachtige natuur kunt u in Savignano ook genieten van cultuur. Overal in het stadje kun je de overblijfselen van het Oude Romeinse rijk bewonderen en u zult versteld staan van het feit dat er zoveel zo goed bewaard is gebleven uit die tijd. Het is dan ook zeker de moeite waard om eens een stadswandeling te maken. De typische Italiaanse keuken met heerlijke wijnen kunt u ook terug vinden in dit stadje. Overal zijn kleine restaurantjes met een authentieke aankleding waar u kunt genieten van de meest bijzondere gerechten